©2018 by Vroedvrouw Sanne Schoubben. Proudly created with Wix.com

Tel: 0476/29.48.38

Regio: Tongeren, Hoeselt, Bilzen, Borgloon  & Riemst

 

Postpartum begeleiding

Je baby is geboren? Proficiat! 

Het prille ouderschap brengt een rollercoaster van emoties met zich mee. 
Vanaf je thuiskomst is de vroedvrouw het ideale aanspreekpunt, een professionele raadgever om je bij te staan met al je vragen. 

 
dsc_325910.jpg

postnatale consultaties, hoe gaat dit?

Binnen de 24u na thuiskomst uit het ziekenhuis kan je rekenen op postnatale zorgen. De zorg word steeds individueel ingevuld. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd van je kindje, jouw vragen, noden en/of bezorgdheden. 

Wat doen we tijdens de eerste huisbezoeken? 

-          We wegen je baby, bekijken zijn kleur en controleren de medische noodzakelijkheden

-          Bij mama nemen we de bloeddruk, verzorgen de wonde bij keizersneden, kijken naar je knip of scheur, bevragen je bloedverlies, ...

-          Je kan terecht met al je vragen

-          Uitvoeren van de Guthrie-test vanaf 72u (hielprik)

-          Aandacht voor de emotionele zijde van het prille ouderschap 

-          hulp en advies bij voeding

-          ...

Mother Breastfeeding Baby

Lactatiekundige

Borstvoeding geven lukt niet altijd even vlot waardoor het nodig kan zijn om een lactatiekundige te contacteren. Maar ook wanneer alles vlot loopt, zijn de extra tips van een lactatiekundige leuk. 
Ikzelf ben lactatiekundige. Lactatiekundigen hebben het postgraduaat lactatiekunde gevolgd en het getuigschrift behaald. Door deze extra studie en tal van bijscholingen kan de lactatiekundige je borstvoeding optimaal ondersteunen, bijsturen en aanmoedigen.

dscf2554  140.JPG

Waar heb je recht op?

Je hebt recht op minimum 9 huisbezoeken door de vroedvrouw. Afhankelijk van je ligduur in in ziekenhuis kunnen hier dagen bij komen. 

Als vroedvouw ben ik geconventioneerd en werk ik volgens de derdebetalersregeling. Dit betekent dat de mutualiteit de kosten van de consultatie vergoed